In de stoel

Oktay Olgun

Hoe leuk is het om één van de eerste klanten nog steeds in de stoel te hebben voor een knipbeurt. 30 jaar geleden knipte ik Oktay Olgun, mijn broer als oefenmateriaal voor de opleiding. Nu praten wij bij over het ondernemen, onze gezinnen en fijne vrienden.

Oktay is 14 jaar geleden gestart met zijn autobedrijf Ox’s autoservice in Vijfhuizen. Verhuizen van locatie heeft het autobedrijf een frisse nieuwe professionele look gegeven. De imposante ruimte, mooie materialen en apparatuur geeft aan dat Ox’s een echte allrounder is wat onderhoud en reparatie betreft. De 5 bruggen tillen allen een auto, er wordt dan ook met 3 man dagelijks gewerkt. Toppers overigens! Belangrijk volgens Oktay is een volledige service aanbieden. “Wat wij niet kunnen, besteden wij uit aan collega’s in de branche.”

Het ontzorgen en het serieus nemen van iedere klant vind ik erg belangrijk, zo hopen wij de klant een eerlijk en veilig gevoel te geven. “Wij zijn aangesloten bij de BOVAG. Dit is een bekend en breed geaccepteerde organisatie. Hierdoor kunnen wij de BOVAG kwaliteitsgarantie afgeven. Wij voldoen aan stenge kwaliteitseisen, zijn betrouwbaar en doen op deskundige wijze ons werk. Bij beheersen alle facetten van ons vak maar blinken uit in Airco vulling. Komen dealers er niet uit voor hun klanten dan nemen wij dit van ze over.”

‘Tevens zijn wij trots een erkend leerbedrijf te zijn, het opleiden van nieuwe collega’s zorgt ervoor dat het vak wordt doorgegeven, net als mijn vader dat aan mij heeft gedaan.”

oktay olgun

Karola Veldkamp

Mijn naam is Karola Veldkamp, ik ben beeldend kunstenaar. In 1977 ben ik afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam bij de afdeling beeldhouwen. Naast het ontwikkelen van mijn vrije, autonome werk heb ik een groot aantal opdrachten uitgevoerd voor gemeenten (voornamelijk buitenbeelden), bedrijven en particulieren. In 1992 heb ik voor Heemstede de fontein op het Valkenburgerplein gemaakt. Ik woon in Vijfhuizen en mijn atelier is in Heemstede.

Het beeld op de foto is gemaakt van terrazzo. De titel is: “De zwetende man”. Doordat ik in dit beeld parelmoer heb verwerkt, is het net alsof er allemaal pareltjes zweet op zijn huid zitten. Dat komt vooral naar voren als het beeld wordt verlicht door de zon of door een lamp. Hij komt duidelijk tot rust. Alsof hij bij de kapper zit. Daar doe je als klant ook van tijd tot tijd je ogen even dicht.

Een kapper kun je eigenlijk goed met een beeldend kunstenaar vergelijken. Het zijn beiden creatieve beroepen. Een beeldend kunstenaar werkt met klei, verf of andere plastische materialen om vorm te geven. Een kapper werkt met haar en zoekt naar de juiste vorm zodat de klant er mooi uit gaat zien.

Mijn website: karolaveldkamp.com

karola veldkamp

Ron Wilmink

De altijd zo actieve Ron heeft er weer zin in! Bij onze buurman ‘de drankenier’ is er altijd reuring. Kratten en pallets worden voor de deur afgeleverd met mooie dranken. Tussendoor plant hij zijn kappersbezoek en praten wij bij over het ondernemen. Ron is spontaan, gepassioneerd en vindingrijk, iemand die staat voor zijn vak. Inmiddels 17 jaar ondernemer. IJmuiden mag trots zijn op een ondernemer zoals Ron die elke keer weer iets leuks organiseert om zijn klanten, die hij zelf behandelt als gasten, kennis te laten maken met nieuwe invloeden en smaken uit zijn branche. In de winkel vinden wij een groot assortiment speciale bieren en er is voor ieder wat wils. De hits van dit jaar zijn lichte rosé, cocktails en gekke shotjes.

De bieren worden aangepast aan het seizoen en er staan volop herfstvarianten in het seizoen. Tijdens de proeverijen kun je je laten verwennen met de smaken van diverse champagnes, wijn, rum en andere gedestilleerde dranken. Loop ook eens binnen bij de Drankenier op de Lange Nieuwstraat 183 of bel voor het verzorgen van een feestje: 0255-513396

ron wilmink

Mees & Kick

Oma Ans, de oma van Mees en Kick is al jarenlang een vaste klant die wekelijks bij ons in de kapsalon komt. Niet alleen oma, maar de hele familie van de boys komt inmiddels naar Van Velsen Kappers voor een verfrissende knipbeurt; mama, papa en zusje Babs. Deze bijzondere boys mochten met 6 jaar eindelijk gaan voetballen samen in één team. Mees is links buiten en Kick is centraal verdediger en als één eiige tweeling vinden ze elkaar met hun ogen dicht.

Tijdens de wedstrijden in de regio stond er regelmatig een scout langs de lijn (zonder dat zij dit wisten) en uiteindelijk is Mees als eerste gescout door AZ. Kick kon natuurlijk niet achterblijven en ook hij werd een paar weken later gescout door AZ. Een geweldige ervaring, op hoog niveau, op het Afas complex wordt er hard gewerkt. De mannen zijn trots en genieten volop van alle mooie ervaringen bij AZ.

Naast AZ spelen ze bij hun eigen club VV IJmuiden waar ze alle kennis en ervaring mee naar toe nemen. Wij hopen de jongens nog lang te mogen volgen in hun voetbalcarrière.

mees en kick

Ons Adres

Lange Nieuwstraat 181
1972 GH IJmuiden
Tel. 0255-785182

Route

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag
9:30 – 17:00 uur
Zaterdag 9:00 – 15:00 uur

Afspraak maken

Reserveren kan online en/of per telefoon.