Onze Behandelingen

actueel

Trends
of niet?!

Elk jaar opnieuw zijn er weer enkele kapsels die heel populair worden. Deze haartrends zijn lang niet altijd nieuw, soms zijn deze stijlen al vroeger ‘in ’geweest. Sterker nog, sommige haarstijlen zijn helemaal nooit ‘uit ’geweest en bleven hippe haartrends. Ook in 2022 komen wij deze trends weer tegen. Influencers and celebrities blazen bestaande kapsels weer nieuw leven in.
Maar niet alle haartransformaties hoeven daarom drastisch te zijn. Een pixiecut of een pony zijn gedurfde haarstylen om uit te proberen, mar ook enkele centimeters van je haren laten knippen kan al een erg grote stap zijn voor jou.
Of laat de uiteindes van je bob Shaggy knippen in plaats van een Sleek bob te hebben. Het zijn allemaal nét weer iets andere kapsels die je dan draagt.

In of uit de mode?
Wij raden je aan om vooral een kapsel te nemen dat goed bij je past!
Kappers zijn opgeleid om in te schatten wat goed staat bij je gezichtsvorm. Iedere gezichtsvorm heeft een kenmerk waar je rekening mee houdt. Dit om je gezicht goed uit te laten komen. Niet weg te denken is de bijbehorende structuur. Hier bedoelen wij de vorm van het haar mee zoals krullen, waves, volume, piekerig of toch glad. Met de structuur kunnen wij kappers, het kapsel een vorm, zachtheid, pit of levendigheid of rust geven. Het lichaam wordt ook meegenomen in het totaal plaatje, de vorm en lengte van het lichaam zijn mede bepalend voor een eigen unieke look.

Welk type ben jij? Wat straal je uit? Ben je op zoek naar een zakelijk kapsel, een leuk kapsel voor een dinertje of ga je voor een natuurlijke uitstraling?

Hier enkele kleine tips om je goed voor te bereiden op het kappersbezoek:
1. Om te beginnen kies je een kapsel dat je makkelijk in model kan brengen. Gebruik je een föhn of laat je liever je kapsel aan de lucht drogen? Wat je ook kiest het zal een ander effect hebben op de uitstraling. Voor de handige klanten onder ons, leggen wij graag uit hoe je kapperstools kunt gebruiken.

2. Als je een haarkleur uitzoekt, ga dan voor een mooie volle kleur die je goed bij kan houden.
Onderzoek met je kapper of je beter koele of warme kleuren kan dragen.
Vind je het lastig een goede kleur te kiezen, neem dan je eigen haarkleur als basis. Voeg hier enkele kleureffecten aan toe en je krijgt een levendig effect.

3. Is je haar droog, pluizig, futloos of dof? Verander dan van haarverzorgingsproducten.
Ingrediënten zijn prijzig, goed werkende stoffen. Dat maakt dat de prijzen bij ons iets hoger liggen dan in de drogisterijen. Maar het effect zal je doen verbazen!
Voor een leuk advies kun je altijd op ons rekenen!

Let’s talk
about colors

Onze kleurspecialist Monica Gravemaker volgt de kleurtrends als geen ander. Niets brengt Monica zo in de stemming als het verlaten van de diep donkere uitgroei naar de wereld van frisse ragfijne kleureffecten.

Op aanraden van Monica zijn wij enthousiast over de volgende kleuren en technieken.

OMBRÉ

is niet alleen voor degene onder ons die de punten blond willen maken. Van zwart naar bruin is een van mijn favoriete manieren om haar te transformeren. Als deze stijl teveel verandering voor je is, is er een subtielere kleurovergang mogelijk, maar je krijgt nog steeds soortgelijk effect.

Koper

Deze zomer draaide alles om het terugbrengen van heldere, gedurfde kleuren, of het nu je garderobe, make-up of je haar betrof. Deze diep koperen zomer/herfst haarkleur is dromerig en gedurfd.

Monica

kleurspecialist

Highlights

Een donkerbruine tint ziet er het hele jaar door goed uit. Maar het zijn de subtiele karamel highlights die door de onderste helft schijnen die voor diepte en beweging zorgen. Deze kleuring is zo gemakkelijk bij te houden.Ik zie je graag in mijn stoel!

Als je een natuurlijke brunette bent en je wilt deze herfst iets nieuws met je haar doen, stel ik een ‘money piece highlight’ voor. Deze look is snel, gemakkelijk en geen volledige verandering in je dagelijkse look. Je kan ook een stapje verder met face framing, thank me later!

MooiHaar

Beschermen & verstevigen

Je kan het beste je haar in model föhnen als je het net hebt gewassen. Gebruik altijd een shampoo en verzorging die bij jou haar past. Breng eerst een hittespray aan, voor extra bescherming. Gebruik daarbij ook een versteviging zoals Mousse of Zeezoutspray, Je raadt het al, voor meer volume. Verdeel het ook goed op je hoofdhuid. Na het aanbrengen van de producten droog je het door het föhnen. Doe dit altijd met de haarrichting mee. Hierdoor wordt je haar mooi glad. Doe je het van onderaf, dan krijg je pluizig haar en nijgt het haar te klitten.

IN MODEL FÖHNEN

Wanneer het haar bijna helemaal droog is, ga je het in model föhnen met een föhnborstel. Zet eerst de bovenkant van je haar in een clip. Begin onderaan het haar en neem pluk voor pluk. Draai de borstel rond om het haar en herhaal dit tot het haar helemaal droog is. Hierdoor gaat het mooi glanzen en krijg je een mooie slag in de punten. Neem de tijd en doe dit ook met de rest van het haar. Als je blijft hangen met de borstel in je haar, is de pluk waarschijnlijk iets te breed opgenomen.
Let er op dat het haar goed droog is voordat je doorgaat met de volgende pluk.

FINISHINGPRODUCTEN

Nu je haar mooi in model zit, wil je natuurlijk wel dat het zo blijft. Daarom gebruik ik als laatste stap een serum. Dit helpt voor de glans maar werkt ook vochtwerend of gebruik een wax voor het definiëren van de lokken. Als laatste haarlak, met name als je de Lange Nieuwstraat nog op moet.
Een goed geföhnd kapsel kan een paar dagen in model blijven. Laat je het liever aan ons over? Vraag dan eens naar ons föhn abonnement.

Fadesformen

HIGH FADE
MEDIUM

De high fade medium is de ‘medium’ versie van de high fade. Het fade effect is minimaal. Bovendien wordt het hoofdhaar langer gehouden waardoor het kortere haar aan de zijkant minder opvalt. Deze look geeft het haar op het midden van je hoofd meer definitie en dat maakt het ondanks het ‘medium level’ wel heel stijlvol.

Razor fades
pompadour

Bij dit kapsel wordt het haar op het hoofd relatief lang gelaten en naar achter gerold voor de pompadour look. Het haar rondom het hoofd wordt verder helemaal volgens de faded techniek afgeknipt. Super classy!

Mid fade
short

Het korte mid fade kapsel is ideaal voor mannen met korter haar. Bij deze look blijft het hoofdhaar kort en worden de zijkanten in het fade effect kort weggeschoren. Dit geeft een stoere tijdloze look, zeker wanneer hij gecombineerd wordt met een baard.

Tapor fade

Het tapor fade kapsel is de look voor mannen met extreem kort haar die toch graag een fade look willen. Het hoofdhaar gaat naadloos over in de fade. Voor een zeer stijlvol en onderhoudsarm kapsel.

Kapsalon IJmuiden

Lange Nieuwstraat 181
1972 GH IJmuiden
Tel. 0255-785182

Route

Kapsalon Vijfhuizen

D’yserinckweg 55
2141 AD Vijfhuizen
Tel. 023-5748608

Route

Afspraak maken

Reserveren kan online en/of per telefoon.